Örebro förlorade mot Modo trots spelövertag

Tisdagen den 13 februari tog Örebro Hockey emot Modo hemma i Behrn Arena. Gästerna vann med 2-1 trots att Örebro vann skotten med 42-14.

· Publicerad: 13 februari 2024 · 23.53.

Örebro Hockey fortsätter att ha det svårt på hemmaplan, trots två raka bortasegrar med 2-1 föll man idag mot Modo, med samma resultat. Detta var Örebros tredje raka förlust hemma, dessutom mot motstånd de måste slå, Modo ligger i botten av tabellen.

Dock går det inte påpeka bristen på målchanser idag, Örebro vann skotten med 42-14 och hade två klockrena stolpträffar. Men det var först i den 59:e minuten som Örebro genom Jonathan Lekkerimäki fick hål på Lassi Lehtinen i Modo-målet. Örebro hade dessutom tre chanser i powerplay som de inte kunde förvalta.

Modo gjorde sina bägge mål under andra perioden, först var det Riley Woods som tidigt satte 1-0 på en kontring. Ett par minuter senare kunde Sampo Ranta på ett friläge sätta 2-0. Detta räckte för gästerna som kunde hålla undan en massiv press från hemmalaget, slutresultatet blev 2-1 till Modo. Gästerna ligger även bara tre poäng efter Örebro och Malmö i den jämna SHL-tabellen.