Utställning om drakar för barn på Örebro slott

Utställningen Drakar har tagits fram av Örebrokompaniet i samarbete med den brittiske författaren och illustratören M.P. Robertson.

· Publicerad: 16 februari 2024 · 19.38.
Foto: Örebrokompaniet

Lagom till sportlovet har Örebro slott öppnat en ny utställning för barn som heter Drakar. Detta skriver Örebrokompanitet i ett pressmeddelande. I en fiktiv och faktafylld utställning lär barnen lära känna ett urval av de drakar som enligt upphovsmannen finns omkring oss.

— Vad äter drakar? Vad äter de absolut inte? Och hur går det egentligen till när en drake sprutar eld? Drakar väcker många frågor – nu kan alla nyfikna barn äntligen få svar, skriver Örebrokompanitet.

Annons ▾

Samarbete med den brittiske författaren och illustratören M.P. Robertson

Utställningen Drakar har tagits fram av Örebrokompaniet i samarbete med drakexperten nummer ett, den brittiske författaren och illustratören M.P. Robertson.

Han har tidigare gett ut flera böcker och berättelser om drakar, bland annat Drakägget och Ta hand om din drake som även utkommit på svenska. Utställningen på Örebro slott bygger på illustrationer och texter hämtade från Robertsons senaste bok Drawing dragons som kommer ges ut inom kort.

För barn mellan 3 och 12 år

Utställningen är en kunskapsfest för barn mellan 3 och 12 år. Förutom detaljerade beskrivningar av drakarna har utställningen en spännande utmaning, där det gäller att hitta olika siffror bland drakar och slottssalar.

Drakar visas i Kyrksalen på Örebro slott och pågår till och med den till 26 januari 2025 – alltså under hela det kinesiska Drakens år.

FIKK - För att alla behövs