Örebro slog Leksand på övertid – Lekkerimäki avgjorde

Örebro vände och vann hemma mot Leksand under torsdagen, Jonathan Lekkerimäki sköt 2-1 målet på övertid efter att hemmalaget kvitterat i tredje perioden.

· Publicerad: 22 februari 2024 · 23.14.

Det blev målsnålt när Örebro under torsdagskvällen tog emot Leksand hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 2-1 till Örebro efter en kvittering i mitten av tredje perioden. På övertid kunde Jonathan Lekkerimäki avgöra för hemmalaget.

Efter en första period där bägge lagen bytt chanser men varandra var det Leksand som tidigt i andra kunde ta ledningen genom Max Veronneau. Han utnyttjade slarv i Örebros försvar och kom fri med Jonas Arntzen. Resultatet skulle stå sig långt in i tredje perioden när tillslut Ludvig Larsson  kunde styra in 1-1 från ett skott av Samuel Johannesson.

Annons ▾

Örebro var det bättre laget under kvällens match och skapade mer press och farligare målchanser. Därför kändes det inte helt fel när Jonathan Lekkerimäki avgjorde samt att Jonas Arntzen fick gå vinnande ur målvaktskampen även om Filip Larsson var bra. Trots det vågar man nog erkänna att domaren inte skulle blåst offside när Lukas Vejdemo kom fri i slutet av tredje perioden.

FIKK - För att alla behövs