Enroth och Lekkerimäki glänste när Örebro slog Luleå

Under torsdagen tog Örebro emot Luleå hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget efter storspel från Enroth och ett klassmål av Lekkerimäki.

· Publicerad: 29 februari 2024 · 23.40.

En storspelande Jhonas Enroth och ett klassmål av Jonathan Lekkerimäki, det var receptet bakom Örebros seger mot Luleå under torsdagen. Men det var också placeringar i tabellen på spel, där Örebro nu tog in tre poäng på Luleå eftersom de vann med 2-1.

Matchen tillhörde stora delar Luleå när de gång på gång bet sig fast i Örebros zon. Men Örebro visade upp ett uppoffrande försvarsspel där Jhonas Enroth gång på gång gjorde sig stor i målet, han räddade 35 skott under matchen. Luleå gick också bort sig tidigt i första perioden vilket resulterade i att Glenn Gustafsson gjorde 1-0 till Örebro.

I mitten av tredje perioden klev han fram, stekhete Jonathan Lekkerimäki. Han pockade upp pucken bakom målet och la in den på finaste zorro-style utan att Joel Lassinantti hängde med. I NHL är det talanger som Connor Bedard och Leos lagkamrat Trevor Zegras som kan göra såna mål. Bara det säger allt om Lekkerimäki. Hans mål blev även matchvinnande då Luleå med ett par minuter kvar reducerade i boxplay genom Olli Nikkupeteri.