Tre personer påkörda av tåg vid Södra station i Örebro

Tre personer blev under onsdagskvällen påkörda av tåg vid Södra station i Örebro, de ska vara allvarligt skadade skriver polisen på sin hemsida.

· Publicerad: 29 februari 2024 · 05.15.
Läsarbild: Daniel Kolkowski

Det var runt klockan 22.45 på onsdagskvällen som ambulans, polis och räddningstjänst larmades till Södra station i centrala Örebro. Detta efter att det inkommit ett larm gällande en olycka.

Enligt uppgifter skall tre personer blivit påkörda av ett godståg, alla dessa tre ska varit fotgängare och blivit allvarligt skadade skriver polisen på sin hemsida. Dessutom har man tagit loket i beslag pga utredningssyfte.

Annons ▾

Polisen har under natten genomfört en större insats på platsen och man har förhört vittnen. Olyckan ska ha inträffat vid järnvägsövergången, enligt uppgifter till Aftonbladet ska lokföraren inte vara misstänkt för något brott.

De påkörda ska ha avlidit

Polisen skriver på sin hemsida vid klockan 09:10 under torsdagen att alla de tre drabbade personerna avled på platsen. En av dem är en man i 25-årsåldern samt en kvinna i 20-årsåldern. Bägge deras anhöriga har underrättats om händelsen.

Den tredje personen är fortfarande okänd men polisen jobbar intensivt med att kunna identifiera personen. Enligt nya uppgifter som inkommit är polisens teori att de tre ska lämnat ett parkerat passagerartåg och sedan blivit påkörda av godståget.

Läsarbilder: Daniel Kolkowski

FIKK - För att alla behövs