Örebro förlorade mot Växjö – tappade ledningen

Lördagen den 2 mars tog Örebro Hockey emot Växjö hemma i Behrn Arena. Matchen slutade 2-1 till gästerna som gjorde mål i andra perioden.

· Publicerad: 2 mars 2024 · 23.17.

Lördagen den 2 mars tog Örebro emot topplaget Växjö hemma i Behrn Arena. Växjö som är regerande mästare samt får ses som en storebror till Örebro. Precis som många gånger förr gick gästerna vinnande hur striden då matchen slutade 2-1.

Men det blev jämnt, Örebro är ett bättre lag i dag när Niklas Eriksson återigen står i båset. Idag blev det noll poäng men det tillhör ovanligheten. Örebro har varit bra på att hålla tätt och tagit matcher till förlängning. Ikväll tog man även ledningen i första perioden genom Samuel Johannesson.

Växjö är dock en väloljad maskin som som bara kör och kör, de blev tunga och hittar hela tiden kreativa lösningar i sitt anfallsspel. I mitten av andra perioden kvitterade Dylamn Mclaughlin och några minuter senare tog gästerna ledningen genom Ludvig Nilsson. Detta resultat höll sig matchen ut och Växjö åkte hem med tre nya poäng.