Vill göra Trollrallyt till stor folkfest på nationaldagen

Bergslagens IF vill göra lådbilstävlingen Trollrallyt till en stor och bred folkfest på nationaldagen 6 juni i Lindesberg.

· Publicerad: 3 mars 2024 · 21.20.
Arkivbild

Föreningen Bergslagens IF har tagit över arrangörskapet av lådbilstävlingen Trollrallyt. Nu vill man göra eventet till en stor folkfest på nationaldagen skriver LindeKultur i ett pressmeddelande.

— Vi ser Trollrallyt som ett integrationsprojekt för att bryta utanförskapet på Hagaberg”, förklarar föreningens ordförande Ali Jamal Yassin.

Annons ▾

Trollrallyt arrangerades först under 80-talet

Lådbilstävlingen Trollrallyt arrangerades under åtta år – 1982-1989 – av skolklasser på Kristinaskolan i Lindesberg med stöd av lokaltidningen Bergslagsposten (som hade Bergslagstrollet som symbol – därav namnet Trollrallyt). Fyrtio år senare (2022-2023) återupplivades Trollrallyt av Rebecka Persson och Matilda Persson som nu lämnar över arrangörskapet till Bergslagen IF. Föreningen bildades i höstas och har redan närmare 300 medlemmar framför allt barn och ungdomar på Hagaberg i Lindesberg.

— Vi är glada och stolta över att vi fått förtroendet att driva Trollrallyt vidare, säger Ali Jamal Yassin han fortsätter med:

— Vi ser Trollrally som en ny och spännande möjlighet i vårt förebyggande arbete för att ge barn och ungdomar en meningsfull fritid och därmed minska segregationen i samhället. Samtidigt vill vi utveckla tävlingen till en mötesplats som kan bidra till integrationen i vårt samhälle.

Stor och bred folkfest för hela familjen

Bergslagens IF vill göra Trollrallyt till en stor och bred folkfest på nationaldagen 6 juni på samma plats som de två senaste åren – på Lindeskolans parkering i Gruvgatans förlängning. Utöver lådbilstävlingen kommer föreningen att ordna en rad andra kringaktiviteter för både barn och vuxna: ”Vi vill att nationaldagen ska bli en folkfest för hela familjen”, säger Ali Jamal Yassin.

Efter Trollrallyt på Lindeskolans område kommer nationaldagen att firas som tidigare i Lindesberg: Nya medborgare hälsas välkomna på Lindeskolan och Guldsmedshyttans Musikkår leder nationaldagståget till Oscarsparken där det hålls tal och delas ut priser och stipendier.

Lådbilstävling som tidigare med några nyheter

Som lådbilstävling kommer Trollrallyt 2024 att genomföras som tidigare – men med några nyheter:

  • Trollrallyt Classic: Den klassiska tävlingsformen för de som byggt och kör sina egna lådbilar – rulla snabbast och rulla längst. Inbjudan med mer information och anmälan kommer senare.
  • Trollrallyt Open: Årets nyhet för alla som inte har någon egen lådbil men ändå vill delta. Medlemmar i Bergslagens IF bygger lådbilar som alla som vill får köra under Trollrallyt.
  • Trollrallyt Best in show: Den klassiska tävlingsformen där en jury utser tävlingens snyggaste, roligaste, häftigaste etc lådbil.

”Det viktigaste med Trollrallyt ska inte vara att vinna utan att delta och ha roligt – därför kommer alla deltagare att få priser och uppmärksamhet”, betonar arrangören.

Företag och föreningar erbjuds bli lådbilsvärdar

För att köpa in material till lådbilar som ska byggas av Bergslagens IF:s medlemmar bjuder arrangörerna in företag och föreningar att bli lådbilsvärdar som innebär detta:

  • Som lådbilsvärd betalar ni en sponsorsavgift på minst 2.000 kronor – gärna mer eftersom eventuellt överskott efter inköp av material till lådbilen går till Bergslagens IF:s verksamhet;
  • Som lådbilsvärd förser ni lådbilsbyggarna med information om ert företag/förening och material (exempelvis reklamdekaler) till stöd för profileringen av just er lådbil;
  • Som lådbilsvärd har ni möjlighet att delta på Trollrallyt 6 juni för att informera om er verksamhet och få kontakt med era lådbilsbyggare – exempelvis med någon form av ”depå” för just er lådbil;

Lådbilar som sponsras av lådbilsvärdar kommer att stå till förfogande för alla som vill delta men inte har möjlighet att bygga en egen lådbil, förklarar arrangören.

FIKK - För att alla behövs