OpenArt-konstverk där Örebroarna är delaktiga

Konstnären Valeria Montti Colque kommer under OpenArt skapa ett konstverk som invånarna kan vara delaktiga i, örebroarna kan lämna in föremål till detta.

· Publicerad: 4 mars 2024 · 13.09.
Open Art
Arkivbild: Martin Avedal

Statens konstråd och OpenArt samarbetar med varandra, och de presenterar en installation där örebroarnas minnen är en stor del av utförandet. Detta skriver man om i ett pressmeddelande under måndagen.

— 15 juni invigs en stor installation av konstnären Valeria Montti Colque i samarbete med Statens konstråd, inom ramen för OpenArt 2024. Nu kan du som örebroare bli delaktig i skapandet av konstverket, skriver OpenArt.

Annons ▾

Om Valeria Montti Colque

Valeria Montti Colque är en svensk-chilensk konstnär som är känd för sin unika bildvärld. Hennes storskaliga installationer tar över och förvandlar platserna där de uppförs till nya rum av gemenskap och tillhörighet.

Verken aktiveras ofta i ritualliknande performances och befolkas av olika slags karaktärer, gudar och mytologiska varelser som är skapade av konstnären. Allmänheten, andra konstnärer, familj och vänner blir ofta en del av skapandet av hennes konstnärliga värld – samarbetet är en grundsten i konstnärskapet. Valeria Montti Colque representerar Chile i årets upplaga av Venedigbiennalen.

Lokalbefolkningen bjuds in att bidra med föremål till konstverket

Konstverket kommer att likna ett färgrikt berg och bestå av olika material och föremål som lämnas in till OpenArt. Till konstverket kan lokalbefolkningen bidra med ett föremål som symboliserar något betydelsefullt för dem: ett fotografi, ett föremål eller en berättelse. Minnena och historierna kommer att vävas samman som en del av berget.

Under invigningen den 15 juni kommer du även få möjlighet att bygga ihop berget och föremålen tillsammans med konstnären i ett performance.

Information gällande föremål

  • Inlämningsplats: OpenArt, Stångjärnsgatan 6, 703 83 Örebro.
  • Tid för inlämning: 4 mars–15 april mellan kl. 09–16.

Föremålen bör vara hanterbara i storlek. Om du vill bidra med ett föremål eller fotografi men inte vill lämna originalet, hjälper vi dig att skanna in fotografiet/ta en bild av föremålet.

FIKK - För att alla behövs