Polismyndigheten toppar den årliga förtroendemätningen

Igår presenterades den årliga förtroendemätningen, Polismyndigheten toppar listan för samhällsinstitutioner, även SVT och Systembolaget toppar sina listor.

· Publicerad: 7 mars 2024 · 13.58.
Polis-Arkivbild
Arkivbild

Under gårdagen presenterades den svenska förtroendemätningen där invånarnas förtroende för myndigheter, företag och medier bland annat presenterades. Polismyndigheten återfinns i toppen av mätningen.

— Polisen har en central roll i samhället och jag ser vilket fantastiskt arbete alla medarbetare gör, varje dag. Jag är glad över att medborgarnas förtroende för oss har ökat, det stärker oss i arbetet framåt, säger Rikspolischef Petra Lundh.

Annons ▾

Polismyndigheten toppar kategorin Förtroende för samhällsinstitutioner, med siffran 72 procent. Näst högst förtroende, i samma kategori, har universitet och högskolor och därefter följer sjukvården.

Av de politiska partierna toppar Socialdemokraterna listan medan Liberalerna hamnar i botten. Av de största medierna i Sverige är förtroendet för SR och SVT högt medan kvällstidningarna Aftonbladet och Expressen har det tuffare. Det företag med störst förtroende är Systembolaget. För att läsa mätningen klicka här.

FIKK - För att alla behövs