Örebro säkrade seriesegern efter vinst i toppmötet

Söndagen den 10 mars tog Örebro emot Hylte/Halmstad hemma i Idrottshuset. Örebro vann med 3-1 i set och tog även hem seriesegern.

· Publicerad: 10 mars 2024 · 19.33.

Örebro Volley visade styrka när de under söndagen vann toppmötet hemma mot Hylte/Halmstad. I och med segern stod det klart att de vann serien med en poängs marginal ner till dagens motståndare. Dessutom valde även Örebro att möta Sollentuna i kommande kvartsfinal.

Örebro vann med 3–1 i set där setsifforna skrevs till 17–25, 25–22, 25–19 samt 25–20. Gästerna vann första set och såg ut att kunna plocka hem den här matchen. Men Örebro reste sig och kämpade hårt för poängen och kunde vinna tre raka set och plocka hem matchen och seriesegern. Örebros första serieseger sen säsongen 2004/05.

Annons ▾

Kira Thomsen fortsätter och imponera och blev bästa poängplockaren i Örebro med 26 poäng, och hon växte precis som laget under matchen. Hon smashade dessutom så hårt att en vit reklamskylt gick sönder. Även Paulina Lindberg hade en poängstark match med 16 gjorda poäng. Nu väntar som sagt Sollentuna i kvartsfinal, första hemmamatchen spelas onsdagen den 20:e mars.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune  

FIKK - För att alla behövs