Örebro vann första mötet mot Luleå i åttondelen

Torsdagen den 14 mars tog Örebro Hockey emot Luleå hemma i Behrn Arena. Det var första matchen i åttondelsfinalen och Örebro vann med 2-1.

· Publicerad: 14 mars 2024 · 23.32.

Torsdagen den 14 mars inleddes slutspelet i SHL, Örebro som säkrade en plats i sista omgången får möta Luleå. Och det blev en målsnål och jämn match som Örebro kunde vinna med 2-1 efter avgörande mål från Samuel Johannesson.

Under de avslutande matcherna av grundserien har Örebro valt att peta stjärnorna Mathias Bromé och Philip Holm. Det gjorde man även ikväll, samtidigt valde man att starta med Jonas Arntzen i målet. Och den norske målvakten storspelade ikväll, räddade 24 skott.

Annons ▾

Efter en jämn med tröttsam första period höjdes tempot i andra, Örebro tog ledningen genom Danick Martel som gjorde sitt första mål. Luleå kvitterade genom Oskari Laaksonen. Tredje perioden blev mer av ett ställningskrig men tillslut lyckades Samuel Johannesson sätta 2-1 sent i matchen. Vilket blev avgörande, nu väntar en tuff bortamatch i Luleå på lördag men Örebro har vind i seglen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs