På lördag är det dags för Earth Hour igen

En av världens största klimatmanifestationer Earth Hour är tillbaka, på lördag mellan klockan 20.30-21.30 är det dags att släcka ner.

· Publicerad: 21 mars 2024 · 18.32.
Arkivbild

Lördag den 23 mars mellan klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour igen. Det är en av världens största klimatmanifestationer där man uppmanar befolkningen att släcka ner.

— Genom att släcka på Earth Hour sänder vi alla ett viktigt budskap. Vi måste stoppa klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald innan det är för sent. Tillsammans är vi världens chans, säger Gustaf Lind, generalsekreterare Världsnaturfonden WWF.

Annons ▾

Flera ikoniska byggnader släcker ner under Earth Hour

Earth Hour startade år 2007 i Sydney och varje år engagerar Earth Hour nästan en miljard människor globalt, men också en stor mängd städer och företag. Syftet är att genom att släcka under en timme skicka en signal till alla beslutsfattare att börja agera kraftfullt för en hållbar planet.

I år släcks kända byggnader och platser runt om i hela landet för att visa engagemang för planeten, människor och klimatet. Från Skistars backar i norr, Göteborgsoperan i väst, Öresundsbron i syd till Stockholms slott.

Internationellt släcker flera ikoniska byggnader som bland annat Sydneys operahus, Empire State Building, Shah Faisal-moskén i Pakistan och Maputo Katembe Bridge i Mocambique.

FIKK - För att alla behövs