Jonas Svantesson lämnar Örebro Volley efter säsongen

Coachen Jonas Svantesson lämnar Örebro Volley efter säsongen, detta kunde klubben skriva på sin hemsida under tisdagseftermiddagen.

· Publicerad: 26 mars 2024 · 22.06.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Volley kunde meddela att coachen Jonas Svantesson lämnar klubben efter säsongen. Just nu är klubben mitt uppe i ett slutspel där en semifinal väntar, det blir alltså coachens sista framträdande i klubben.

— Jag är väldigt tacksam för mina sex säsonger i Örebro Volley. Tacksam för engagemanget som finns i klubben från ledare och spelare. Jag lämnar en starkare klubb än vad jag kom till och det tycker jag är viktigt, säger Jonas Svantesson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Samtidigt blev Svantesson under tisdagen prisad som årets tränaren i Elitserien för damvolleyboll. Han är ett av volley-Sveriges största tränarnamn och har även utsetts till Säsongens coach tidigare (säsongen 2019/20). Då som nu efter att ha fört sitt Örebro Volley till Grand Prix-titeln.

Jonas Svantesson kom till Örebro Volley inför säsongen 2018/19 och tog laget till SM-final redan första säsongen. Hans andra säsong ledde han ett mycket starkt lagbygge till seger i Grand Prix, men slutspelet ställdes in pga pandemin. Varje tävling (GP och SM) han har varit Head Coach har slutat med medalj skriver klubben på sin hemsida.

FIKK - För att alla behövs