ÖSK föll i seriepremiären mot Skövde

ÖSK Fotboll förlorade seriepremiären hemma mot Skövde under måndagen. Gästerna vann efter ett snörpligt mål i den 76:e matchminuten.

· Publicerad: 2 april 2024 · 13.41.

Våren är på ingång, solen värmde och över 6000 på läktaren. Ja det kunde inte blivit en bättre dag för att inleda fotbollssäsongen i Örebro. Förutom att ÖSK förlorade med 1-0 när de tog emot Skövde under måndagen. Dessutom på sättet de förlorar, en olycklig touch som letade sig in i mål.

ÖSK var i det stora hela det bättre laget under matchen, men kontrollerade spelet och hade högre bollinnehav. Men samtidigt hade man svårt att hitta skärpan i avsluten. Deras bästa spelare Kalle Holmberg lyste med sin frånvaro, dessutom utgick Simon Kroon med en skada under första halvlek.

Annons ▾

Under andra halvlek höjde ÖSK tempot och hade flera farliga målchanser, framför allt räddade en av Skövdespelarna bollen på mållinjen när målvakten inte var på plats. Istället var det gästerna som tog ledningen genom Mikael Mörk. Han sköt en boll som gick på ÖSK:s Erik McCue in i mål, McCue blev även senare utvisad. Resultatet stod sig matchen ut och ÖSK fick se sig besegrade i seriepremiären.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs