På måndag börjar flytten till Skebäcks nya vårdcentral

På måndag börjar flytten till Skebäcks nya vårdcentral, detta skriver Region Örebro län på sin hemsida under fredagsförmiddagen.

· Publicerad: 5 april 2024 · 23.12.
Foto: Region Örebro län

Region Örebro län skriver på fredagen att under de två kommande veckorna kommer flytten till Skebäcks nya vårdcentral pågå. Sedan 2020 har den nya vårdcentralen i Skebäck växt fram och nu står den klar.

Man skriver även att Skebäcks vårdcentral har länge varit trångbodd och haft tillfälliga lösningar med barackmoduler.

Annons ▾

— Nya lokaler, anpassade för dagens arbetssätt och patientunderlag, är efterlängtade av både personal och patienter. Här kan vi möta våra patienters behov på ett bättre sätt, säger Lisa Josefsson, vårdcentralschef Skebäcks vårdcentral.

För patienter

Under flyttveckorna, vecka 15-16, är både den gamla och nya vårdcentralen öppna. Flytten sker stegvis. Bemannade receptioner finns på båda vårdcentralerna, där patienter kan få hjälp med hänvisning.

— Vi arbetar för en så smidig flytt som möjligt. Som patient ska man inte tveka att söka vård om man behöver, säger Lisa Josefsson.

Samarbetsvinster

Den nya vårdcentralen utgör en del av ett helt nytt vårdkvarter i Skebäck. Intill bygger Örebro kommun ett nytt vård- och omsorgsboende. Delar av de nya lokalerna kommer samutnyttjas.

— De nya lokalerna gynnar samarbetet mellan Region Örebro län och Örebro kommun och skapar goda förutsättningar för ett väl samordnat omhändertagande av patienter med behov av hjälp från flera, säger Jonas Claesson, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Investering för framtiden

— Beslutet att bygga den nya vårdcentralen togs för 10 år sedan och den färdigställs nu. En nödvändig investering för att få ändamålsenliga lokaler för att säkerställa en vårdcentral som är rustad för framtiden, för personalen och med förhoppning att den kommer till stor glädje även för invånarna, säger Behcet Barsom (KD), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Fakta
Skebäcks vårdcentral har:
– Cirka 15 700 listade
– 65 medarebtare
Den nya vårdcentralen:
– Har 43 undersökningsrum
– Har barnanpassningar som till exempel trappräcken på två nivåer och speciella barnväntrum
– Är bygd i klimatsmart betong
– Har kostat 210 miljoner kronor
Bygget sker i samarbete mellan Region Örebro län, Örebro kommun och fastighetsägaren Länsgården

FIKK - För att alla behövs