Bosnisk journalist föreläser i Örebro

Den prisbelönte författaren och journalisten Dragan Bursać från Bosnien-Hercegovina besöker Örebro. Han ska föreläsa på Kulturpalatset den 27:e april.

· Publicerad: 6 april 2024 · 14.51.
Foto: NBV

NBV skriver i ett pressmeddelande att den prisbelönte författaren och journalisten Dragan Bursać från Bosnien-Hercegovina besöker Örebro. Han ska föreläsa på Kulturpalatset den 27:e april som en del av ett omfattande Sverigebesök.

— Vi är jätteglada att Dragan Bursać tackat ja till att föreläsa i Sverige. Han är en viktig röst för demokrati, yttrandefrihet och en stark förebild i Balkan diasporan, säger Ileana Alidzanovic i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Detta är Dragan Bursać

Dragan Bursać är en prisbelönt författare och journalist som är känd för sitt arbete med att granska makthavare, avslöja korruption och orättvisor, samt för att försvara pressfriheten och yttrandefriheten. Under föreläsningen i Stockholm och Västerås är Bosnien och Hercegovinas ambassadör Bojan Šošić särskilt inbjuden som gäst.

Han är också professor i filosofi och kolumnist på Al Jazeera Balkan. Dragan Bursac har fått många internationella utmärkelser, bl.a. för skydd av rättsstatens principer och fria medier, UNICEFs pris för främjande av barns rättigheter och European Press Prize Laureate.

Dragan Bursaćs böcker Čekajući Dylan Doga u Srebrenici (Väntar på Dylan Dog i Srebrenica) och Žuta kabanica (Den gula regnkappan) kommer att finnas tillgängliga till studiecirklar som en uppföljning av föreläsningarna.

Turnéprogram:

  • 20 april Göteborg, kl. 19.00, Göteborgs föreningscenter, Mellangatan 1
  • 21 april, Malmö, kl. 17.00, Bosanska Krajina, Ystadsvägen 44
  • 22 april, Kalmar, kl. 18.00, NBV, Trädgårdsgatan 12
  • 24 april, Linköping, kl. 18.00, NBV, Trädgårdstorget 6
  • 25 april, Stockholm, kl. 14.30-16.00, Thorildsplans gymnasium, Drottningsholmsvägen 82, (Endast öppet för skolans elever, föreläsningen är på bosniska, men det kommer att finnas en tolk på plats)
  • 25 april, Stockholm, kl. 19.00, NBV, Klara Södra kyrkogata 20
  • 26 april, Västerås, kl. 19.00, BHKF Most, Fältmätargatan 7
  • 27 april, Örebro, kl. 15.00, NBV-lokaler, Kulturpalatset, Nygatan 38

Föreläsningarna kommer hållas på bosniska skriver NBV i sitt pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs