Kommunal varslar om strejk – parterna är inte överens

Kommunal skriver i ett pressmeddelande att de varslar om strejk, den skulle i så fall inträffa torsdagen den 18 april klockan 07.00.

· Publicerad: 8 april 2024 · 13.55.
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Fackförbundet Kommunal skriver i ett pressmeddelande att de varslar om strejk. Detta efter att förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationerna Sveriges kommuner och regioner (SKR) samt Sobona strandat under fredagen den 5 april.

Enligt kommunal berörs anställda i kommuner, regioner och Sobonaföretag. Totalt arbetar det cirka 550 000 anställda på avtalsområdena.   Om konflikt bryter ut inleddes den torsdagen den 18 april klockan 07:00.

Annons ▾

Detta händer om parterna inte är överens innan den 18:e

Om parterna inte kommer överens innan den 18 april klockan 07:00 läggs arbetet ned på ett stort antal arbetsplatser. Varslen innefattar även en nyanställningsblockad, samt mer- och övertidsblockad i ett antal kommuner, även dessa börjar gälla den 18 april klockan 07:00.   

— En strejk är alltid en sista utväg och absolut inget Kommunal gör lättvindigt. Men om inte SKR och Sobona väljer att hitta en lösning vid förhandlingsbordet har Kommunal inte något annat val än att agera, säger Malin Ragnegård, ordförande Kommunal.   

FIKK - För att alla behövs