Historisk seger för ÖSK efter Cornelias dubbel

Cornelia Karlsson blev tvåmålsskytt när ÖSK skrev historia på Behrn Arena, laget vann sin seriepremiär i Elitettan med 3-1 mot gästande Lidköping.

· Publicerad: 12 april 2024 · 23.29.

Fredagen den 12 april skrevs det historia på Behrn Arena, ÖSK:s damsatsning gjorde första matchen i Elitettan. Och vilken drömstart det blev, ÖSK dam vann med 3-1 över Lidköping efter två mål från Cornelia Karlsson.

ÖSK:s skyttedrottning från förra säsongen behövde inte många sekunder på sig att bli historisk målskytt. Cornelia Karlsson kunde redan i matchens första minut skicka in 1-0 till ÖSK. Hemmalaget fortsatte att spela bra och i den 36:e matchminuten hölls sig Karlsson framme igen och satte 2-0 till ÖSK.

Annons ▾

Tidigt i andra halvlek reducerade Lidköping men detta stoppade inte ÖSK som kunde gå upp till 3-1 i den 74:e minuten när Ella Gunnarsson styrde in en hörna. Lidköping bytte mot slutet av matchen även in den förre KIF-spelare Sarah Michael, men hon gjorde inte något större väsen av sig. ÖSK kunde vinna matchen och skrev ny fotbollshistoria på Behrn Arena.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs