KIF Örebro föll i seriepremiären mot Hammarby

KIF Örebro föll i seriepremiären hemma mot Hammarby under lördagen. Matchen slutade 1-0 till gästerna efter att Emilie Joramo avgjort på stopptid.

· Publicerad: 13 april 2024 · 23.08.

Lördagen den 13 april var det KIF Örebros tur att inleda fotbollssäsongen 2024. Och laget från Örebro har förutspåtts få det tufft i årets Damallsvenska och redan i första omgången ställdes man mot de regerande svenska mästarinnorna Hammarby.

Precis som förväntat var det gästerna som uppbackades av hel del tillresta supportrar som tog tag i spelet. Det blev dock en rätt avslagen första halvlek där inget av lagen skapade någon direkt farlig målchans. Även andra halvlek gick i samma mönster, Hammarby hade spelet och KIF försvarade sig.

Annons ▾

Men i den 95:e matchminuten, på stopptid slog ett av Hammarbys nyförvärv till. Norskan Emilie Joramo kunde dundra in ett otagbart skott från strafflinjen. Gästerna vann alltså med 1-0 och KIF var enbart några sekunder iväg från att ta en poäng mot topplaget från Stockholm. I nästa omgång väntar Växjö på bortaplan för KIF.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs