Örebro besegrade giganten – leder SM-finalen

Örebro Volley vann första matchen i SM-finalen mot Engelholm. Matchen slutade 3-2 (25–23, 25–20, 18–25, 25–27 samt 15–9).

· Publicerad: 13 april 2024 · 23.15.

Örebro Volley vann första SM-finalen mot Engelholm under lördagen. Det blev en spännande och dramatisk match. Detta då Örebro hade en 2-0 ledning men där gästerna kom tillbaka. Tillslut kunde dock hemmalaget vinna med 3-2 i set.

Den här finalen hade allt, med över 1500 på läktaren bjöd Örebro Volley på en drömstart. Engelholm såg ofokuserade ut och hemmalaget bara körde på, anförda av Kira Thomsen och Paulina Lindberg. Man vann första set med 25-23 och andra med 25-20.

Annons ▾

Örebro tappade dock tredje set där Engelholm var mycket bättre, de tog en stor ledning och vann tillslut med 18-25. Gästerna hade fått ett grepp men trots det gick Örebro för fullt i fjärde set och ledde länge. Men vid 15 poäng började gästerna krypa närmare och kom ikapp med 16 lika. Man vann det dramatiska setet med 25-27.

Men i det femte och avgörande setet släppte Örebro aldrig på gasen och kunde vinna med 15-9. Örebro leder nu finalen mot Engelholm, de behöver dock vinna två matcher till. Men samtidigt måste det vara skönt att få slå en av de största giganterna inom svensk volleyboll, nu återstår det att se om det håller hela vägen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs