Patrik Karlkvist klar för Örebro – skriver treårskontrakt

Forwarden Patrik Karlkvist är klar för Örebro, han har skrivit ett treårskontrakt med klubben. Detta blev under måndagen officiellt.

· Publicerad: 15 april 2024 · 15.19.
Arkivbild: Martin Avedal

Det var i slutet av februari som uppgifterna om att Patrik Karlkvist var klar för Örebro började florerar. Idag kunde klubben bekräfta att den 31-årige forwarden skrivit på ett treårskontrakt. Han ansluter från den degraderade klubben Oskarshamn.

— Vi är så klart väldigt glada över att välkomna Patrik till oss. Patrik är en spelare som haft en stor påverkan på sitt lag över tid och som bidragit med en stark produktion i SHL. Med Patriks spetsegenskaper i det offensiva spelet och framförallt powerplay kommer han vara en stor tillgång för oss. Vi ser också att vi kommer få stor nytta av Patriks ledaregenskaper, där han med sitt lugn kommer ha en stor påverkan i gruppen, säger Niklas Eriksson på Örebro Hockeys hemsida.

Annons ▾

Patrik Karlkvist har under de senaste säsongerna var en av SHL:s främsta poänggörare. Han skrev ett långårigt kontrakt med Oskarshamn men när klubben blev degraderad valde han att inte följa med. Nu fortsätter SHL-karriären i Örebro för Karlkvist.

— Först och främst är det jättekul att vara på plats och få komma igång. När det blev som det blev förra säsongen var det inte ett lätt beslut att lämna Oskarshamn men efter de samtal som jag haft med Niklas var det ett enkelt beslut att välja Örebro. Jag har alltid tyckt att Örebro varit en häftig klubb med häftiga fans och det har alltid varit tufft att komma hit som motståndare. Jag vill vara med bidra framåt men framförallt jobba hårt för att vi som lag ska nå framgång, säger Patrik Karlkvist. 

FIKK - För att alla behövs