GM Stefan Bengtzén lämnar Örebro Hockey

Efter fem år lämnar General Manager Stefan Bengtzén Örebro Hockey, samtidigt kunde klubben meddela att Henrik Löwdahl blir ny sportchef.

· Publicerad: 19 april 2024 · 10.19.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Hockey kunde under fredagen meddela att Stefan Bengtzén lämnar klubben. Han har haft positionen som General Manager i fem år skriver man på sin hemsida.

— Stefan har nu meddelat styrelsen att han säger upp sig från sin tjänst som General Manager i Örebro Hockey. Vi tackar Stefan för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i framtiden, säger ordförande Ulf Rohlén på klubbens hemsida.

Annons ▾

Under Stefan Bengtzéns år som GM gick Örebro från botten till toppen och man spelade bland annat semi-final två gånger. Men under den nuvarande säsongen rasade Örebro tillbaka ner i botten igen och lyckades säkra en plats till slutspelet i sista omgången.

Stefan Bengtzén har under säsongen motstått mycket kritik ifrån supporterna som håller honom ansvarig för de uteblivna sportsliga resultaten. Men varför Bengtzén väljer att lämna uppdraget som GM framgår inte i pressmeddelandet från Örebro Hockey.

Henrik Löwdahl blir ny sportchef

Samtidigt kan klubben även meddela att den förre ishockeyspelaren Henrik Löwdahl blir ny sportchef. Han är en stor profil i klubben som har fått sin tröja upphängd i taket. Han tillträder i rollen efter en rekrytering som har pågått under en längre tid.

— Efter en lång och noggrann rekryteringsprocess känns det väldigt bra att vi nu har landat i Henrik som ny Sportchef i Örebro Hockey. Henriks vision och ideér rimmar med det föreningen vill framåt. Sedan går det så klart inte att blunda i för det arbetet som Henrik under många år har gjort med våra juniorer och nu får han ta det arbetet vidare i sin nya roll, säger Carl Gunnarsson på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs