Återigen dags för valborgsfirande vid Örebro slott

Tisdagen den 30 april klockan 21.00 är det återigen dags för valborgsfirande vid Örebro slott, det kommer bli majbrasa, vårtal, sång och musik.

· Publicerad: 23 april 2024 · 09.03.
Foto: Fredrik Kellén

På valborgsmässoafton är det åter dags att fira in våren vid Örebro slott. Det blir traditionsenlig majbrasa, vårtal, sång och musik när länsborna bjuds in till valborgsfirande. Evemanget är ett samarbete mellan Örebro universitet, Örebro kommun och Länsstyrelsen i Örebro län

Programmet startar tisdagen den 30 april klockan 21.00. Örebro studentsångare och Valborgskören står för musiken tillsammans med personal och studenter från Örebro universitet, musiker från Musikhögskolan och Frälsningsarméns musikkår, alla under konstnärlig ledning av Director Cantorum Fredrik Berglund.

Annons ▾

— Att fira Valborg vid Örebro slott är en fantastisk tradition som betyder mycket både för oss som medverkar och för alla i publiken. Vi ser verkligen fram emot att få presentera årets program som bjuder vi på såväl traditionella vårsånger som mer moderna tongångar, säger Fredrik Berglund.

Lockar tusentals till Örebro slott

Vårtalet hålls i år av Örebro universitets rektor Johan Schnürer. Konferencier är som tidigare år prorektor Anna-Karin Andershed tillsammans med Fredrik Berglund. Även Örebro studentkårs ordförande Anna Olsenius medverkar i programmet.

— Vi ser fram emot att mötas tillsammans i denna hyllning till våren och friheten. Varmt välkomna, säger Fredrik Berglund.

FIKK - För att alla behövs