Dansscen Örebro presenterar föreställningen Keep it safe

Dansscen Örebro presenterar den interaktiva föreställningen Keep it safe, den kommer äga rum på Kulturkvarteret torsdagen den 2 maj klockan 17:00.

· Publicerad: 1 maj 2024 · 08.50.
Foto: Einar Kling-Odencrants

Dansscen Örebro skriver att under morgondagen den 2 maj gör performancekompaniet React ett stopp på Kulturkvarteret. De ska uppträda med den interaktiva föreställningen Keep it safe.

Keep it safe beskrivs som ett utförande där man leker med rörelsen och flödet av folkmängder. Samtidigt utforskar man relationen mellan artisten och publiken. Vid fint väder genomförs föreställningen utomhus på Kulturgården, utanför Kulturkvarterets entré. Annars genomförs förställningen inomhus i entrén.

Annons ▾

Interaktiv föreställningen där publiken kan vara med

Vad kan publiken förvänta sig? Vilka är reglerna? Är det säkert? Det som kunde vara totalt kaos ter sig som en välorganiserad koreografi. Genom dans, rörelse och manipulering av olika objekt skapar de ny logik och nya rum. De flyttar sig från A till B och bjuder folk att följa med.

Målet är att skapa situationer som ger folk tillfället att ifrågasätta både begränsningarna i allmänna utrymmen och hur de följer skrivna och oskrivna regler. Välkommen att delta!

Dansscen Örebro skriver att föreställningen är gratis, så det är bara att dyka upp för att beskåda detta. Starttid är också klockan 17:00.

FIKK - För att alla behövs