KIF Örebro tappade allt efter drömöppningen

KIF Örebro åkte under torsdagen på sin femte raka förlust när gästande Kristianstad vann med 4-2, KIF ligger nu sist i tabellen med noll inspelade poäng.

· Publicerad: 9 maj 2024 · 21.48.
Arkivbild: Martin Avedal

Torsdagen den 9:e maj tog KIF Örebro emot Kristianstad hemma på Behrn Arena. Och hemmalaget fick en drömöppning då Ashley Barron redan i den 4:e matchminuten gjorde 1-0. Men glädjen blev inte långvarig, redan i den 11:e minuten kom vändningen.

Kristianstad genom Katla Tryggvadottir skulle under ett spann av 15 minuter gå från 1-0 till 1-3, där den nämnde Tryggvadottir stod för två av målen. I den andra halvleken kunde Emma Broddheimer utöka till 1-4 efter 52:e minuters spel medan Wilma Öhman med ett tröstmål på stopptid kunde sätta slutresultatet 2-4.

Detta var KIF:s femte raka förlust och man ligger nu sist i serien med noll inspelade poäng. Detta då den tidigare tabelljumbon AIK under torsdagen krossade Trelleborg med 1-5, värt att notera att den förre KIF-spelaren Adelisa Grabus stod för tre mål.