ÖSK vann dramatiskt derby mot Degerfors

Efter ett dramatiskt avslut på tisdagens fotbollsderby mellan ÖSK och Degerfors kunde till slut hemmalaget ÖSK gå vinnande ur striden med 2-1.

· Publicerad: 14 maj 2024 · 23.27.

Tisdagen den 14 maj var det återigen dags för det stekheta derbyt mellan ÖSK och Degerfors. Sist dessa två lag möttes var i oktober 2021 när man fortfarande spelade i Allsvenskan, då vann Degerfors med 2-1 och blev kvar i högsta serien två säsonger till.

Inför matchen var gästerna placeringsmässigt bättre i tabellen men ÖSK hade hemmaplan där det idag hade kommit 12312 personer. Det har också varit bra väder så stämningen var på topp. De fick dock se en första halvlek där Degerfors såg något vassare ut men inget av lagen skapade egentligen några farliga målchanser.

Istället var det under andra halvlek som dramatiken på allvar kom igång. Först tog ÖSK ledningen genom Tobias Bjørnstad i den 56:e matchminuten och bara några minuter senare kunde Kalle Holmberg utöka till 2-0 på straff. Men Degerfors skulle sätta press, man fick en rusch med tre spelare där Gustav Lindgren sköt utanför när Malte Påhlsson blev bort gjord.

Men Degerfors skulle få sitt mål, Gustav Lindgren hittade till slut målet när han satte en straff i den 90:e minuten. Därefter blev det väldigt spännande innan domaren blåste av. ÖSK kunde hålla undan och Jesper Modig forcerade bort en boll som kunde ha leta sig in i mål på slutet.