Dansscen Örebro presenterar Meningen med livet

Lördag den 25 maj kan örebroarna beskåda föreställningen Meningen med livet vid en tillfällig husvagnspark vid Alnängsbadet i Örebro.

· Publicerad: 20 maj 2024 · 10.07.
Foto: Chrisander Brun

Dansscen Örebro presenterar föreställningen Meningen med livet. Nu på lördag den 25 maj kan örebroarna undersöka denna fråga tillsammans med konstnären Tove Berglund och koreografen Ludvig Daae. Detta skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande.

I en tillfällig husvagnspark vid Alnängsbadet, där varje husvagn bjuder på en unik ingång till meningen med livet kommer publiken möta en filosof, få en one-on-one-konsert och uppleva en skogspromenad kantad av koreografiska inslag. Utöver det finns möjlighet att basta, sitta runt en lägereld och samtala, lyssna på en person med mycket livserfarenhet och dansa till din favoritlåt. En späckad kväll helt enkelt!

Annons ▾

Kanske är det ett friskt bad i sommarkvällen som är meningen med livet, eller smaken av tillagad mat efter en upplevelserik dag? Oavsett vad det är som skänker din tillvaro betydelse, så avslutas den här försommarkvällen runt lägerelden i ett förtroligt samtal om meningen med livet.

Lokala kulturutövare deltar i föreställningen

Alvina Herbinger Rygne är riksspelman från Närke och har spelat fiol sedan hon var barn. Med ett stort intresse för berättande i såväl ord som ton bjuder Alvina på stor närvaro i sitt spel. Välkommen till en unik one-on-one-konsert med Alvina!

Eva Dällerud hade premiär med sin föreställning Jag, mamma och Förintelsen 2019. Hon ville berätta om hur hennes mamma Elisabeth som barn överlevde Förintelsen och hur det var att växa upp med en mamma som var traumatiserad av sina upplevelser. Pandemin satte stopp för den planerade turnén och efter det skedde en familjetragedi. Hur lever man vidare efter det? Hur hittar man en mening med livet igen? Vi är tacksamma att få dela en stund av kvällen med Eva och hennes berättelse.

Jessica Andrenacci är född i Porto San Giorgio, Italien och har studerat vid Music, Art & Show Institutet, interdisciplinär högre utbildning i scenkonst i Milano. Jessica flyttade till Sverige för att dansa för Lena Josefsson, Kompani Raande-Vo i Örebro. Här bor Jessica kvar och frilansar just nu med bland annat koreografen Helena Franzén. Tillsammans med Jessica får vi uppleva en promenad i naturen kantad av koreografiska inslag.

FIKK - För att alla behövs