Scan återkallar grillkorv efter larm om listeria

Scan skriver i ett pressmeddelande under fredagen att de återkalla grillkorv. Det ska handla om produkten Klassisk grillkorv 640 gram.

· Publicerad: 7 juni 2024 · 13.25.
Bild: Scan

Livsmedelsföretaget Scan skriver i ett pressmeddelande under fredagen att de återkalla grillkorv. Det ska handla om produkten Klassisk grillkorv 640 gram, anledning ska vara efter ett larm om listeria.

Scan skriver att det rör sig om en försiktighetsåtgärd, detta efter att man hittat listeriabakterier på samma produktionslinje som korven har packats på. det handlar också om förpackningar med produktionsdag den 31 maj och bäst-före-datum den 30 juni.

Annons ▾

Listeria är en bakterie som är förekommande i vår omgivning. Den finns i jord, vatten och i tarmen hos många däggdjur. Den kan överföras från djur till människor, och den kan orsaka allvarliga sjukdomar hos gravida, sköra äldre och personer med nedsatt immunförsvar. Dock dör bakterien om den upphettas till 72 grader.

FIKK - För att alla behövs