Lördagen den 15 juni är det invigning för Open Art

Den efterlängtade konstbiennalen OpenArt öppnar i Örebro den 15 juni, den officiella invigningen sker på Järntorget klockan 13:00.

· Publicerad: 10 juni 2024 · 14.12.
Foto: Sofie Isaksson

Lördagen den 15 juni är det dags för Open Art i Örebro. Under dagen kommer den populära konstbiennalen ha sin invigning. Runt om i centrala Örebro kommer det äga rum olika aktiviteter, men den officiella invigning äger rum på Järntorget klockan 13:00.

— Vi är stolta att meddela att den efterlängtade konstbiennalen OpenArt öppnar i Örebro den 15 juni. Denna unika händelse, som varar hela sommaren, kommer att göra stadskärnan till en ännu mer levande konstupplevelse, fylld med olika konstnärliga uttryck och program för besökarna, skriver Örebro Kommun i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Invigningstal på Järntorget i Örebro

Invigningen äger rum den 15 juni på olika platser i stadskärnan. Redan klockan 12:00 på lördagen slår man upp dörrarna och smygstartar årets utställning där det finns värdar redo att möta publiken.

Sedan väntar invigningstal på Järntorget klockan 13:00 med representanter från OpenArt och Kommunstyrelsens ordförande John Johansson (S), kommunalråd Maria Haglund (M) och Jimmy Nordengren (C), lett av scenkonstnären Parwin Hoseinia.

FIKK - För att alla behövs