Insats mot Postnord i Hallsberg – flera stora beslag

Polisen har genomfört en nationell riktad insats mot flera postterminaler i Sverige, och man har gjort flera stora beslag skriver man på sin hemsida.

· Publicerad: 12 juni 2024 · 10.01.

Polismyndigheten har genomfört en riktad insats mot flera postterminaler i Sverige. Detta var ett samarbete med Postnord och i Örebro län genomfördes denna insats mot terminalen i Hallsberg skriver polisen på sin hemsida.

— Vid en riktad insats mot postgången i Hallsberg togs 372 beslag av narkotika, narkotikaklassade läkemedel, dopingpreparat och vapen, skriver polisen på sin hemsida.

Annons ▾

Flera försändelserna innehöll narkotika

Totalt 372 beslag blev resultatet av den insats som polisen nyligen genomförde i Hallsberg i samverkan med Postnord. De illegala försändelserna innehöll narkotika som amfetamin, cannabis och ecstasy, narkotikaklassade läkemedel som Benzo och Tramadol samt olika typer av dopingpreparat.

— Vi har däribland tre grova narkotikabrott, ett grovt dopingbrott men också ett beslag av ett 3d-printat vapen kunde göras. På många sätt har det här tidigare varit som en okontrollerad väg för att distribuera olagliga varor men inte nu längre, säger Jens Hedenborg som är lokalpolisområdeschef i Hallsberg.

Över 50 procent av alla försändelser som kontrollerades innehöll illegala preparat eller varor. Av alla beslagtagna försändelser så innehöll över 80 procent narkotika i olika former.

— Sen är det ju så att det här gäller beslag på en postterminal som visserligen ligger i Hallsberg men anmälningarna gäller personer som finns spridda i hela landet, förklarar Jens Hedenborg.

Nationell insats och utredning

Insatser har genomförts vid Postnordterminaler runt om i hela landet, bland annat i Hallsberg och Stockholm. Totalt har 17 000 försändelser beslagtagits.

Polisen arbetar nationellt med att identifiera och lagföra personer som kan kopplas till den omfattande distributionen av narkotika i svenska postflöden och i dagsläget är ett 30-tal personer häktade.

— De misstänkts för grova och synnerligen grova narkotikabrott och dopningsbrott och vi förväntar oss att de första åtalen väcks under sommaren, säger Johan Ekström.

Insatserna har genomförts i nära samarbete med Postnord, vars personal är de som kan identifiera misstänkta försändelser i postflödet och möjliggöra för polisen att därefter öppna, beslagta och utreda dem.

FIKK - För att alla behövs