Ny motorgård invigdes i Odensbacken

NBV Mitt skriver i ett pressmeddelande att man under måndagen har invigt Motorgården i Oden, som är en ny motorgård i Odensbacken.

· Publicerad: 17 juni 2024 · 19.05.
Foto: NBV

Under måndagskvällen invigdes en ny motorgård i Odensbacken, med det passande namnet Motorgården i Oden. Projektet är ett samarbete mellan NBV Mitt, MHF i Örebro och MHF Ungdom i Örebro. Projektet beviljades i vintras 240 000 kronor av Örebro kommun för uppstarten.

Under invigningen blev det A-traktorutställning, visning av garaget, grillning, fika och det fanns möjlighet att träffa ungdomar, personal och volontärer. BRL visade upp sin utställningsbil och det blev utställning med Östernärkes radio & motorklubb. MHF, NBV och flera andra utställare fanns på plats och visar upp sin verksamhet.

Annons ▾

Tog inspiration från en verksamhet i Nykvarn

Med inspiration från en liknande verksamhet i Nykvarn har NBVs verksamhetsutvecklare Mats Sjöö och Caroline Tysell tagit initiativ till ett projekt för att skapa en verksamhet för motorintresserade unga i Östernärke.

Alla unga som kommer till verksamheten kommer också få gå studiecirklar i garagekunskap, trafikkunskap, första hjälpen, värdegrunder, alkohol och droger och brandkunskap.

Den officiella invigningen ägde rum vid kockan 18:00 på måndags kvällen och besöktes bland annat av kommunstyrelsens ordförande John Johansson (S). 

FIKK - För att alla behövs