Örebro Volley värvar finsk landslagsspelare

Örebro Volley skriver under måndagen att de värvat den finska landslagsspelaren Hilkka Hujanen, hon kommer från spel i tyska och portugisiska förstaligan.

· Publicerad: 17 juni 2024 · 19.44.

Örebro Volley skriver på sin hemsida under måndagskvällen att de värvat den finska landslagsspelare Hilkka Hujanen. Den 26-årige spikern ansluter till klubben efter spel i tyska och portugisiska förstaligan.

— Vi har under våren letat efter en bra servemottagande spiker och jag är jätteglad att vi har signat Hilkka Hujanen. Hon passade den profil vi sökt och med sin rutin och attityd kommer hon bli en mycket viktig kugge i vårt lagbygge, säger Head Coach Jonas Håård.

Annons ▾

Den 26-åriga Hilkka Hujanen har skrivit på ett ettårskontrakt med Örebro Volley och hon ger det nya unga laget välbehövlig rutin. Hilkka har spelat sex säsonger i den finska högsta ligan innan hon spelade i Europa den gångna säsongen. Hon är också en del av det finska landslaget sedan flera år tillbaka.

— I’m really excited to play in Örebro next season! The team and staff sounded interesting and the conversation with Jonas about volleyball, next season and future in general was amazing! I also heard a lot of good things about Örebro and the Swedish approach about women’s sports, säger Hilkka Hujanen.

FIKK - För att alla behövs