Markaspåret ska få ny belysning och spårbädd

Efter midsommar påbörjas arbetet med ny belysnings­anläggning och spårbädd i Markaspåret skriver Örebro Kommun på sin hemsida.

· Publicerad: 21 juni 2024 · 10.46.
Arkivbild

Örebro Kommun skriver på sin hemsida att efter midsommar påbörjas arbetet med ny belysnings­anläggning och spårbädd i Markaspåret. Spåret kommer vara avstängt och man vill att befolkningen respekterar de avspärrningar som finns på plats

— Motions­spåret kommer att vara delvis avstängt under vissa perioder av arbetet, som beräknas vara helt klart under vintern 2024–2025, skriver man på sin hemsida.

Annons ▾

Markaspåret gamla belysning revs 2022

Den gamla belysnings­anläggningen i Markaspåret revs av säkerhets­skäl våren 2022.

— I väntan på ny belysning har spåret hållits öppet i befintligt skick, men nu ska det iordningställas med ny belysning och spårbädd, säger Elin Hals, planerare på Kultur- och fritids­förvaltningen, och fortsätter:

— Vi räknar med att det kommer att komma fram en del mark­föroreningar i och med arbetet, samt att några gamla stolphål ska saneras, säger planerare Elin Hals.

Med anledning av detta kommer motions­spåret att stängas av delvis under vissa perioder av arbetet, som beräknas vara helt klart under vintern 2024–2025.

Avstängt för din säkerhet

Att spåret stängs av sker även utifrån ett säkerhets­perspektiv för att undvika personskador, då arbets­fordon kommer att befinna sig på motions­spåret. Det är alltså viktigt att alla som vistas i området respekterar de avspärrningar som finns på plats.

FIKK - För att alla behövs