Flertal fall av misshandel och ofredande i Örebro län

Det blev en väldigt händelserik kväll/natt i Örebro län, flertal fall av misshandel och ofredande har kommit in till polisen.

· Publicerad: 27 juni 2024 · 09.38.
Polis-Arkiv-Strömpis-Örebro
Arkivbild

Polisen rapporterar om ett flertal incidenter under onsdagskvällen samt natten till torsdagen. Det blev väldigt händelserikt där ett par fall av misshandel och ofredande sticker ut.

Utöver de rapporterade händelserna har polispatrullerna upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Annons ▾

Fotade personer i badkläder i Karlskoga

Ett bråk ska ha uppstått vid 22:04 i stadsdelen Bregården i Karlskoga efter att en man tagit bilder på personer som befunnit sig i badkläder på stranden. Mannen ska även ha spottat på en flicka och en kvinna innan han avvek från platsen.

Väktare kan följa efter mannen till dess patrull anländer och kan kontrollera mannen, som är i 50-årsåldern. Sedvanliga utredningsåtgärder vidtagna och mannen är nu misstänkt för ofredande.

Misshandel och LOB i Baronbackarna

Vid klockan 22:12 ska tre män har hamnat i bråk med varandra i Baronbackarna varvid patrull beordras ut. På platsen omhändertas den misstänkta, en man i 55-årsåldern, enligt LOB.

Han är även misstänkt för misshandel, våldsamt motstånd och försök till misshandel. Målsägande är två män i 50- respektive 65-årsåldern.

Drograttfylleri i Örebro

En manlig bilist i 20-årsåldern stoppas vd klockan 23:01 under sin framfart i Oxhagen. Mannen påvisar tecken på narkotikapåverkan och får följa med patrullen för ytterligare provtagningar. Misstanken gäller just nu drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Ofredande i Örebro

En kvinna i 20-årsåldern blir misstänkt för ofredande efter att ha varit utåtagerande och spottat på personalen inne i en livsmedelsbutik i Tybble. Kvinnan misstänktes för att ha stulit en mindre mängd varor och då blivit upptäckt, detta larm ska inkommit vid klockan 23.51.

Narkotikabrott i Karlskoga

En man i 25-årsåldern försöker vid klockan 00.17 avvika från en patrull i samband med kontroll i Aggerud. Patrullen fick springa efter och fick honom under kontroll igen. Mannen är påverkad av narkotika och får följa med för fler provtagningar. En anmälan om ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav upprättas.

Misstänkt misshandel efter bråk i Kumla

Två män i 20-årsåldern och som är bekanta med varandra hamnar av oklar anledning i bråk. Den yngre av männen går till fysisk attack mot den äldre och hotar honom med ett tillhygge. Mannen gripen och sedermera anhållen misstänkt för grovt olaga hot och misshandel. Larmet ska ha inkommit vid kockan 00:19.

Försök till stöld i Örebro

En förundersökning har inletts gällande försök till stöld genom inbrott efter att väktare upptäckt ett uppbrutet fönster på en fastighet i Axbergshammar. Detta ska inträffat vid klockan 04.02 under natten till torsdagen.

FIKK - För att alla behövs