Högt söktryck på gymnasieskolorna i Örebro

Det är ett högt söktryck på gymnasieskolorna i Örebro kommun, man räknar med att fylla alla platser och till hösten börjar 1552 nya elever.

· Publicerad: 1 juli 2024 · 14.50.
Arkivbild

Den slutliga antagningen till gymnasieskolorna visar att samtliga av kommunens utbildningar är populära och att alla platser kommer fyllas. Detta skriver Örebro kommun i ett pressmeddelande. Till hösten kommer 1552 nya elever att påbörja sina gymnasieutbildningar.

— Det här visar att våra kommunala gymnasieskolor har en hög attraktivitet och att väldigt många ungdomar i Örebro vill ha sin gymnasiala utbildning på våra skolor. Det är ytterst ett kvitto för lärare, rektorer och förvaltning att vi lyckats bra med vårt uppdrag, säger Maria Haglund (M), kommunalråd med ansvar för bland annat gymnasiefrågor.

Annons ▾

Högt söktryck på alla fyra skolor

Det är högt söktryck på alla fyra skolor, men likt tidigare har intresset för ekonomiprogrammet varit extra stort. Örebro kommun beslutade tidigt att, för andra året i rad, öka antalet platser på Rudbecksgymnasiet och Virginska gymnasiet.

— Vi ser det som ett kvitto på att det systematiska arbetet med att jobba med attraktivitet och dimensionering på strategisk nivå bär frukt. Vi har också förmågan att hitta balans mellan elevernas önskemål och antal platser, säger Mokhtar Bennis, gymnasie- och vuxenutbildningschef.

FIKK - För att alla behövs