Örebro Hockey värvar finsk back från AHL

Örebro Hockey värvar den finske backen Peetro Seppälä från AHL-laget Coachella Valley Firebirds, 23-åringen har tidigare spelat i finska KooKoo.

· Publicerad: 2 juli 2024 · 21.25.
Arkivbild: Martin Avedal

Örebro Hockey skriver på sin hemsida under tisdagen att de värvat den finske backen Peetro Seppälä. Han kommer närmast från spel i AHL och Coachella Valley Firebirds. Klubben är Seattle Krakens farmalag.

— Först och främst är vi glada över att kunna stärka upp vår backsida med Peetro. Vi gillar det vi har sett från honom och ser honom som otroligt användbar i alla olika spelformer. Peetro är dessutom i en bra ålder och vår förhoppning är att han ska kunna ta ytterligare kliv i sin utveckling i vår miljö, säger Henrik Löwdahl.

Annons ▾

Örebro Hockey skriver att Peetro Seppälä drabbades av en skada i slutet av säsongen vilket gjorde att han missade slutspelet med Coachella Valley Firebirds. Men nu är han helt återställd och ser fram emot att fortsätta karriären i Sverige och Örebro.

— Det var så klart tråkigt att missa slutspelet, men nu blickar jag framåt och ser verkligen fram emot att få komma till Örebro. Mina förväntningar är höga och jag har hört väldigt mycket bra om staden, klubben samt fansen. Som spelare skulle jag beskriva mig som tvåvägsback som rör sig bra och ser isen på ett bra sätt, säger Peetro Seppälä. 

FIKK - För att alla behövs