KIF Örebro bryter med isländsk mittfältare

Bergþora Sol Ásmundsdottir lämnar KIF Örebro, klubben skriver på sin hemsida att de tillsammans med spelaren enats om att ömsesidigt bryta kontraktet.

· Publicerad: 8 juli 2024 · 14.48.
Foto; Martin Avedal

KIF Örebro skriver på sin hemsida under måndagen att de och den isländska mittfältaren Bergþora Sol Ásmundsdottir valt att gå skilda vägar. De skriver att klubben tillsammans med spelaren enats om att ömsesidigt bryta kontraktet.

— I år har speltiden uteblivit då konkurrensen på det centrala mittfältet har varit större. Hon har fått spela en hel del som ytterback istället i början av säsongen men nu kände både vi och spelaren att hon behöver ha speltid för att utvecklas, vilket blir svårt här. Därför känner vi att detta blir bäst för båda parter att ömsesidigt bryta kontraktet, men vi önskar henne stort lycka till i hennes nya miljö, skriver Rickard Johansson på klubbens hemsida.

Annons ▾

Bergþora Sol Ásmundsdottir hann med att spela 15 damallsvenska matcher samt fem cupen-matcher i KIF Örebro-tröjan. Men nu går alltså flyttlasset vidare för den 21 årige isländska mittfältaren.

FIKK - För att alla behövs