Invigning av amfiteater i Danshyttan den 31 juli

En amfiteater invigs i Danshyttan den 31 juli, och den 7 augusti är det premiär för den första uppsättningen på platsen när Miraklet i Danshyttan genomförs.

· Publicerad: 16 juli 2024 · 20.54.
En amfiteater i sten, arkivbild

Bergslagens Spektakelteater skriver i ett pressmeddelande att den 31 juli kommer de inviga en amfiteater i Danshyttan. Senare i augusti kommer premiären av Miraklet i Danshyttan äga rum på teatern.

— Vi är mycket stolta över att inviga en ny amfiteater i Bergslagen med en
unik föreställning som Miraklet i Danshyttan, säger Stefan Jansson,

Annons ▾

Invigningsceremonin äger rum vid Sinderstalpen klockan 17:00. Danshyttan där amfiteatern återfinns ligger utanför Guldsmedshyttan. Efter invigningen kommer en repetition av Miraklet i Danshyttan genomföras.

Premiär för Miraklet i Danshyttan den 7 augusti

Den officiella premiären av Miraklet i Danshyttan äger rum den 7 augusti. Och det finns redan nu möjlighet för allmänheten att köpa biljetter till föreställningarna skriver arrangören. Visningen av Miraklet i Danshyttan kommer pågå till den 11 augusti. Biljetter går att köpa på följande länk.

Bergslagens Spektakelteater är en amatörteaterförening med skådespelarentusiaster i åldrarna från 10 till 75 år. Föreningen har sedan 2016 årligen satt upp föreställningar som speglar Bergslagens historia och traditioner. Med professionell ledning och skapande genom medlemmarnas engagemang har föreningen blivit en uppskattad del av regionens kulturliv.

FIKK - För att alla behövs