Ica återkallar ett flertal salladsprodukter pga salmonella

Livsmedelsjätten Ica återkallar ett flertal salladsprodukter på grund av larm gällande salmonella, detta skriver man på sin hemsida under tisdagen.

· Publicerad: 13 augusti 2024 · 22.26.
Foto: Ica

Livsmedelsjätten ICA fortsätter att återkalla produkter under sommaren. Nu har man beslutat att återkalla ett flertal salladsproudukter på grund av salmonellalarm skriver man på sin hemsida.

Det ska handla om färsk ICA Röd Mangold 65g, ICA Spröd Salladsmix 65g samt ICA Säsongsmix 150g. Detta då salmonella har påträffats i röd mangold vid en rutinprovtagning hos leverantören.

Annons ▾

Dessutom har man som en försiktighetsåtgärd även återkallat ICA Säsongens mix 65g, ICA Krispig Sallatsmix 65g samt ICA Spröd Sallatsmix 65g. Produkterna har inte påvisat salmonella men återkallas ändå.

Produkterna stoppas i kassan

Vid återkallelsen stoppas produkterna i kassan och är inte möjliga att köpa. ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt produkten att lämna tillbaka produkten till den ICA-butik där den köptes, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICA:s kundkontakt på telefon 033-47 47 90. 

— På ICA gör vi noggranna kvalitetskontroller av alla produkter vi sätter på marknaden. Vi ser allvarligt på det inträffade och utreder nu tillsammans med leverantören hur detta kunnat ske och hur vi säkerställer att det inte händer igen, säger Lisa Olsen, Kvalitetschef på ICA Sverige. 

 

FIKK - För att alla behövs