Smash Into Pieces spelar på Familjefesten i Kumla

Smash Into Pieces spelar på Familjefesten i Kumla under lördagen, bandet kommer även spela i Örebro på söndagen dagen efter.

· Publicerad: 21 augusti 2024 · 16.21.

På lördag avslutar Kumla kommun sina sommaraktiviteter med en stor heldag som kallas Familjefesten. Ett av de stora dragplåstren är rockbandet Smash Into Pieces. Bandet spelar även på deras egna festival Smashfest i Örebro under söndagen.

Familjefesten håller på mellan klockan 10.00 – 18.00 runt om i centrala Kumla där konserterna äger rum vid Kumlasjön. För Smash-gitarristen Per Bergquist blir det extra speciellt då han bor i Kumla, ett par hundra meter från konsertområdet.

Annons ▾

— Det ska bli extra roligt att spela på min nya hemmaplan här i Kumla. Att spelplatsen ligger 500 meter hemifrån har jag nog faktiskt aldrig varit med om tidigare. Att spela för barn och unga med sina föräldrar ligger oss väldigt varmt om hjärtat och när vi efter deltagandet i Melodifestivalen märkte att det här var en ny målgrupp för oss så tog vi fram ett nytt koncept som heter ”Smash for Kids”. Det är samma repertoar, fortfarande mycket eld och show, men lite lägre volym och lite mer barnanpassat i upplägget, säger Per Bergquist.

Familjefesten avslutar Sommar i Kumla

Förutom Smash Into Pieces spelning så bjuds det på en massa uppträdanden och aktiviteter under dagen, för hela familjen. Vi får besök av Dolly Style, Bamse, Lova och Arne Alligator och det bjuds på en massa roliga och fartfyllda aktiviteter – allt helt kostnadsfritt!

Likt förra året kommer festligheterna att ske på Kumla torg (Aktivitetstorget), vid scenen intill Kumlasjön (Konsertområdet) och i stadsparken intill Sjöparkens växthus (Aktivitetsparken). Intill konsertområdet kommer även flera Foodtrucks att finnas på plats.

Johanna Uddling, projektledare för Familjefesten har svårt att plocka ut några särskilda favoriter bland alla aktiviteter som erbjuds:

— Jag tror nog ändå att barnen kommer att gilla LEGO-tältet, cirkusskolan, hinderbanan och att få testa på vad alla föreningar har för prova-på-aktiviteter. Och glöm inte ditt gosedjur! På torget kommer vi ha en veterinärstation för alla gosedjur som behöver en liten hälsocheck och kanske ett plåster eller två.

Väskförbud gäller på konsertområdet

Polisen har utfärdat generellt väskförbud på konsertområdet, vilket innebär att man får ha med sig handväska, liten ryggsäck eller mindre tygkasse med mått på max 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup), men ingen väska som är större än det.

Undantag görs för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en större väska och för personer i sällskap med barn som har behov av en skötväska. Dessa två typer av väskor får alltså vara större än måtten ovan. Följer man inte dessa regler kommer man i våra entréer tyvärr nekas tillträde till konsertområdet.

— Avslutningsvis vill vi verkligen uppmana dig som besökare att lämna bilen hemma om möjligt den här dagen. Parkeringarna i direkt anslutning till Familjefestområdet blir snabbt fulla. Ta gärna tåg eller buss, de stannar i centrum med bara 100 meters promenad till festligheterna, avslutar Johanna.

FIKK - För att alla behövs