Hooja på Gustavsvik – har duon blivit passé?

Hooja återvände under torsdagen till Gustavsvik, och det var inte samma publiktryck som förra sommaren, Tribune ställer frågan om duon blivit passé.

· Publicerad: 22 augusti 2024 · 23.55.

Torsdagen den 22 augusti inleddes sommarkonserterna på Gustavsvik i Örebro. Och först ut var en av förra årets mest omtalade akter Hooja, förra sommaren spelade de framför en publik med 6500 personer. Ikväll när de spelade var det runt 1500, och man ställer sig frågan om duon blivit passé.

Den skoterklädda duon från Gällivare spelar en 80-tals inspirerad synthpop blandad med norrländsk hemlängtan och blöta krogkvällar. Deras kändaste låt är Banan melon kiwi och citron. När de nu återvände till Örebro och Gustavsvik gjorde de det tillsammans med finska countrybandet Steve’n’Seagulls som spelar bluegrass-versioner av kända hårdrockslåtar. De spelade på Frimis vintern 2021.

Annons ▾

Hooja levererar oavsett situation

Det finns många faktorer att titta på, det var torsdagkväll, regn, innan löning, men att att Hooja skulle tappa så mycket intresse är ändå intressant. Förra sommaren spelade de även samma kväll som Bolaget, som kanske är en större akt och drar mer folk. Men duon har kört med samma koncept sen när de nådde rampljuset i slutet av 2022. Samtidigt är det mycket barn och ungdomar i publiken vilket kanske blivit deras nya mottagargrupp.

Men iaf, Steve’n’Seagulls klev på runt 19:30 och precis som vinter 2021 bjöd de på en charmig och kul konsert med många klassiska hårdrockslåtar. Bandet har också blivit mer ihop spelade sen det senaste besöket.

Huvudakten då, de klev på vid klockan 21:00 och trots en betydligt mindre publik så bjuder Hooja fortfarande på en cool upplevelse. Oavsett situation går man all-in och levererar, Banan melon kiwi och citron är också fortfarande en bra låt som funkar i alla väder.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs