Viktiga poäng för KIF efter seger hemma mot Linköping

KIF Örebro vann hemma mot Linköping med 2-1, laget tog viktiga poäng i kampen om att undvika nedflyttning till Elitettan.

· Publicerad: 28 augusti 2024 · 21.04.
Arkivbild: Martin Avedal

Onsdagen den 28 augusti tog KIF Örebro emot Linköping hemma på Behrn Arena. Ett Linköping som inte är lika starkt i år som de tidigare brukar vara. I den senaste omgången kryssade gästerna i Östgötaderbyt mot Norrköping. KIF Örebro förlorade dock den viktiga bortamatchen mot BP, en match man behövt vinna.

Trots detta så sågs Linköping som en större favorit att vinna kvällens match, även om östgötarna tidigare har förlorat på Behrn Arena. Första halvlek blev mållös och det var först i den 58:e matchminuten som målet kom, det var Viivi Ollonqvist som precis blivit inbytt. Ca 10 minuter senare kom nästa KIF-mål, den här gången höll sig Maja Bodin fram och skickade in 2-0.

Linköping lyckades dock svara och Eshly Bakker skickade minuten senare in 2-1. Gästerna svarade där efter för en stor press framåt där KIF:s målvakt Saga Andersson stod för flera fina insatser. Hemmalaget höll undan och tog blytunga viktiga poäng i kampen att undvika nedflyttning.