Ändrat beställningssätt för färgsorteringspåsar i Örebro

För att kunna säkerställa en hög kvalitet på distributionen av påsarna beställs de från den 1 oktober enbart via Örebro kommuns e-tjänst.

· Publicerad: 3 september 2024 · 09.59.
Foto: Örebro Kommun

Örebro Kommun skriver i ett pressmeddelande under tisdagsförmiddagen att från och med den 1 oktober kan man enbart beställa färgsorteringspåsar digitalt. Dock påpekar man att det fortfarande går att beställa vid återvinningscentraler eller att ringa till kommunens servicecenter.

— Alla som bor i villa, radhus eller fritidshus i Örebro kommun har möjligheten att sortera sina förpackningar i färgade påsar och lägga i sin restavfallstunna. För att kunna säkerställa en hög kvalitet på distributionen av påsarna beställs de från den 1 oktober enbart via Örebro kommuns e-tjänst.

Annons ▾

Effektivare och enklare distribution

Vid beställning genom e-tjänsten kommer PostNord att hantera försändelserna som adresserad post, vilket kommer att göra hela processen enklare och mer hållbar. Påsen riskerar inte att blåsa bort eller försvinna på annat vis när den hänger på brevlådan. Genom att beställa via e-tjänsten kommer färgsorteringspåsarna kunna levereras på ett smidigare sätt, utan risk för att någon blir utan påsar.

— PostNord har gått över till att bara hantera adresserade försändelser. Med beställning via e-tjänsten som adresserad post kommer det att bli säkrare att få sina färgade påsar. Miljöaspekten är också ett argument för förändringen. Vi vill optimera turerna så att brevbärarna inte som idag behöver åka runt och leta efter uthängda påsar, säger Ola Eklöf, enhetschef Kundservice avfall.

E-tjänst, återvinningscentral eller servicecenter

För att beställa färgsorteringspåsar från den 1 oktober hänvisar Örebro kommun till orebro.se/fargsortering där man beställer via e-tjänst. Det kommer fortfarande att vara möjligt att hämta färgsorteringspåsar på Örebro kommuns olika återvinningscentraler eller att ringa till kommunens servicecenter för att göra en beställning för de som inte har dator eller smartmobil.

FIKK - För att alla behövs