Nu bor det 160 000 invånare i Örebro kommun

Örebro kommun passerade under fredagen 160 000 invånare, något som möttes av glädje från både John Johansson och Peter Larsson.

· Publicerad: 7 september 2024 · 14.30.
Arkivbild: Martin Avedal

Den 6 september 2024 ökade antalet registrerade invånare i Örebro kommun till 160 000. Detta efter att Statistiska centralbyrån (SCB) uppdaterat deras kommuninvånarregistrer något som de gör varje månad.

— Fantastiskt att idag nås av nyheten att vi blir fler än någonsin tidigare. Att vår stad växer är ett tydligt tecken på att det vi gör fungerar. Vi kommer tillsammans att göra vårt för att fortsätta utveckla Örebro till en än mer attraktiv stad att komma till, leva, bo och åldras i. Varmt välkomna hit, hälsar John Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Annons ▾

— Ökning i sig är inte målet. Dock är detta ett tecken på att Örebros attraktivitet som stad och kommun är hög. Vi är väldigt glada och kommer fortsätta vårt gemensamma arbete att fortsatt utveckla Örebro, konstaterar Peter Larsson, kommundirektör.

Siffrorna ska dock var preliminära och kan komma att röra på sig en del. Detta eftersom det finns en viss eftersläpning i registreringen samt att antalet som flyttar till eller från kommunen kan ändras mycket från vecka till vecka.

FIKK - För att alla behövs