ÖSK dam tappade segern efter straffmål i andra halvlek

Under fredagskvällen tappade ÖSK dam segern efter ett straffmål från gästande Eskilstuna, matchen slutade 1-1 samtidigt som herrarna förlorade i Skåne.

· Publicerad: 13 september 2024 · 23.15.

Fredagen den 13:e september tog ÖSK dam emot Eskilstuna hemma på Grönpepparparkens IP. Matchen slutade 1-1 efter att gästerna gjort mål på straff. Samtidigt spelade herrarna borta mot Trelleborg.

Det var ÖSK som inledde bäst och kunde tidigt sätta 1-0 genom Amelia Olofsson. Hemmalaget gjorde det också bra under första halvlek, de stängde till och Eskilstuna så bleka ut. De bägge lagen låg också inför matchen på dela poäng, så vinnaren hade kunnat lyfta i tabellen vid seger.

Gästerna kliv ut som ett nytt lag i andra halvlek och spelade upp sig. Utdelningen kommer också när Eskilstuna får en straff efter ca en timmes spel. Astrid Larsson kan förvalta straffen och kvitterar till 1-1. I samband med straffen blev även Sofia Westerlund utvisad och ÖSK fick spela med en mindre på plan, man lyckades hålla undan och matchen slutade oavgjort.

Hur gick det då för herrarna, Ahmed Yasin kunde tidigt ge ÖSK ledningen men under andra halvlek gjorde Trelleborg både 1-1 och 2-1. Herrarna är långt ifrån säker mark och kan åka ner på kval och Gefle vinner på söndag.