KIF Örebro chanslösa mot serieledaren Rosengård

Rosengård inkasserade under lördagen sin 19:e raka seger när de besegrade KIF Örebro med 4-0, gästerna har gått obesegrade genom serien.

· Publicerad: 14 september 2024 · 19.02.

Med 18 segrar i bagaget kom idag obesegrade Rosengård till Örebro för att plocka hem en ny seger. Vilket de också gjorde, KIF Örebro var chanslösa mot skåningarna som kunde vinna med 4-0. Rosengård har nu vunnit samtliga matcher i serien och har enbart släppt in fem mål bakåt.

Rosengård har verkligen dominerat damallsvenskan i år, som en maskin som bara tuggar har man krossat allt motstånd. Även om man enbart vann med 4-0 mot kvalplacerade KIF så styrde man matchen från första bolltusch till att domaren blåste av.

Målskyttet inleddes i den 14:e matchminuten när japanskan Momoko Tanikawa sköt bollen i mål. I den 41:e matchminuten satte gästernas andra japanska Mai Kadowaki 2-0 efter ett snyggt passningsspel. I andra halvlek skulle Emilia Larsson bli tvåmålsskytt, först i den 72:e minuten och sen på stopptid. Hennes andra mål betydde 4-0 vilket blev slutresultatet.