Två nya satsningar på Bio Roxy i höst

Hösten är här och Bio Roxy har valt att satsa på två nya koncept. Det ska handla om Fredagsbio och Roxy Filmklubb skriver man i ett pressmeddelande.

· Publicerad: 27 september 2024 · 21.56.
Foto: Örebro kommun

I höst har två nya satsningar premiär på Bio Roxy. Fredagsbio och Roxy Filmklubb är tillsammans med ordinarie filmprogram de aktiviteter som kommer att fylla salongerna under hösten skriver man i ett pressmeddelande.

Roxy Filmklubb

Roxy Filmklubb och är en ny mötesplats för de som vill se film på bio och diskutera detta efteråt med andra filmintresserade. Initiativet är ett samarbete med Örebro filmförening och Bilda, där de anmälda deltagarna efter sedd film går ner en trappa till Bio Roxys kafé för att prata om filmen. Samtalen fungerar som en studiecirkel där Örebro filmförening ansvarar för upplägget.

— Det har varit ett stort intresse för Filmklubben med över 80 som anmält sig till studiecirkeln och ett femtiotal som kom till den första träffen. Utefter hur klubben utvecklas och vilka önskemål som uppstår kommer vi fortsätta utveckla konceptet, säger Johan Mollberg, föreståndare för Bio Roxy.

Annons ▾

Fredagsbio

Den andra satsningen är Fredagsbio och riktar sig mot åldersgruppen 10 – 13 år, där det på tre fredagar under terminen kommer visas utvald film. Fredagsbio kommer att vara kl. 16 på de bestämda fredagarna vilket gör det perfekt att gå på i direkt anslutning efter skolan.

Den första filmen är den japanska anime-klassikern ”Det levande slottet” som visas den 4 oktober. Följt av filmen ”Echo anropar Delta” den 15 november och den svenska klassikern ”Mitt liv som hund” den 6 december, som har nypremiär i Sverige med nyrestaurerad version. Biljetterna för Fredagsbio säljs för 60 kronor per film.

Utöver Roxy Filmklubb och Fredagsbio kommer det mellan den 11-13 oktober att hållas en asiatisk filmfestival där det kommer gå att se en mix av klassiker och nya filmer från Asien.

FIKK - För att alla behövs