Örebro Hockey föll på nytt hemma i Behrn Arena

Lördagen den 28 september tog Örebro Hockey emot Skellefteå hemma i Behrn Arena, gästerna kunde vinna matchen med 4-2 efter mål i tom kasse.

· Publicerad: 28 september 2024 · 19.54.

Två förluster, det är resultatet efter två raka hemmamatcher för Örebro Hockey. Men efter matchen mot Brynäs såg ändå spelet bättre ut, trots det kunde gästande Skellefteå vinna med 4-2.

Första perioden blev jämn även om Skellefteå såg något bättre ut. ÖHK fick två chanser i powerplay var det andra inte var något vidare, Skellefteå pressade tillbaka Örebro i sin egna zon. Gästerna skulle även ta ledningen genom Marcus Eriksson. Andra perioden blev mållös men ÖHK höjde pressen och såg spelmässigt bättre ut.

Skellefteå har historiskt haft svårt i Örebro och under andra samt tredje perioden såg en viss nerv när Örebro höjde tempot. Melvin Fernström kunde styra in kvitteringen för Örebro men kort därefter gjorde gästerna 2-1 genom Pontus Johansson. Gästerna fick även spela fem mot tre och där Andreas Johnson gjorde 3-1 till Skellefteå.

På slutet av matchen reducerade Robin Norell till 3-2 men Skellefteå kunde göra 4-2 när Örebro chansade med en man mer på isen. Trots förlusten var det spelmässigt bättre ut idag. Örebro kom tillbaka men ett tveksamt ingripande av Jonas Arntzen vid 2-1 gav gästerna en ny ledning när man redan hämtat upp ett underläge.