Bygge av gång- och cykelvägar och VA-ledningar i Almby

Örebro kommun fortsätter arbetet med att utveckla infrastrukturen i Almby. Nu påbörjas bygget av nya gång- och cykelvägar samt VA-ledningar.

· Publicerad: 2 oktober 2024 · 21.18.
Foto: Martin Avedal

Örebro kommun fortsätter arbetet med att utveckla infrastrukturen i Almby. Nu i oktober inleds ett projekt som omfattar nybyggnation av cirka 800 meter gata och 1500 meter gång- och cykelvägar skriver man på sin hemsida.

Dessutom kommer Hjälmarvägen delvis att byggas om, och säkrare övergångar för gående och cyklister skapas vid Ormestagatan och Hjälmarvägen vill Örebro kommun påpeka i pressmeddelandet.

Annons ▾

Ska förbättra både framkomlighet och säkerhet

Projektet syftar till att förbättra både framkomlighet och säkerhet i området. Utöver nya vägar och säkrare passager kommer även nya belysningsanläggningar och grönområden med planteringar att anläggas, vilket bidrar till en trygg och trivsam miljö.

En viktig del av projektet är även att förnya och bygga ut vatten- och avloppsledningar för spill-, vatten- och dagvatten, vilket säkerställer en långsiktigt hållbar infrastruktur för området.

Byggnationerna genomförs som en del av utvecklingen av ett nytt bostadsområde i Almby. För att möta behoven hos de framtida boende förbättrar vi infrastrukturen i området, med nya vägar, gång- och cykelvägar samt hållbara vatten-och avloppslösningar.

Tidsplan

Arbetet väntas påbörjas i oktober 2024 och beräknas vara helt klart sommaren 2025. Örebro kommun informerar löpande om trafikpåverkan och eventuella störningar som kan uppstå under byggperioden.

Bild: Örebro Kommun

FIKK - För att alla behövs