Frias efter dödsolycka på parkering vid Eurostop

Den kvinna i 77-årsåldern som stod åtalad för vållande till annans död efter en dödsolycka vid Eurostop friades av Örebro Tingsrätt.

· Publicerad: 2 oktober 2024 · 15.32.
Arkivbild: Pressbilden

Den kvinna i 77-årsåldern som stod åtalad för vållande till annans död friades av Örebro Tingsrätt. Detta efter att domen under onsdagen kunde presenteras. Det var i oktober förra året som en kvinna i 30-årsåldern avlidit efter att fått en stolpe i huvudet.

Örebro Tingsrätt skriver i domen att åklagaren inte kunnat visat att föraren av oaktsamhet orsakat dödsfallet. Även den åtalades agerande hade ansetts oaktsamt anser inte tingsrätten att dödsfallet kan kopplas direkt till krocken med stolpen, eller att föraren borde ha insett risken.

Annons ▾

— Vi har kommit fram till att hon inte varit oaktsam, hon har väjt för en annan bil. Det räcker egentligen för att ogilla åtalet, säger Johan Nordgren, rådman vid Örebro tingsrätt till SVT Örebro.

Det var vid klockan 16:58 den 12 oktober förra året som dödolyckan inträffade på parkeringen vid Eurostop i Örebro. En personbil ska väjt för ett annat fordon och då kört in i en stolpe som i sin tur föll så illa att den träffade en kvinna som avled av skadorna.  

FIKK - För att alla behövs